TheaterTijdens theater workshops op school gaan leerlingen aan de slag met hun lichaam en stem. Ze ondervinden het belang van houding en lichaamstaal. Wat is het verschil tussen de pose van een koningin en die van een lakei? Hoe luid moet je spreken om ook de achterste rij van het publiek te bereiken? Ze leren tips en tricks die ze later ook bij het spreken voor de klas kunnen inzetten.

Theater workshops op school

Theater gaat over mensen, over jou en mij. Tijdens theater workshops op school ontdekken leerlingen het plezier van spelen. Denk aan theater workshops als Theaterspelletjes, Basistheater en Theatersport. Ze kruipen in de huid van een rol, mogen heel even iemand anders zijn. Door zich te verdiepen in een personage, leren ze zich in te leven in een ander. Hierdoor groeit het empathische vermogen van de leerlingen. Een scène kan hen verwarren en daardoor aan het denken zetten: waarom maakt dit personage deze keuze? Waarom reageert hij zo? De theater activiteiten dragen bij aan de zelfontplooiing van de leerling en zijn of haar begrip tegenover de wereld. In improvisaties leren de leerlingen hoe ze kunnen reageren op bepaalde situaties. Ze zien kwetsbaarheden en krachten van elkaar die ze in het dagelijkse onderwijs niet direct benoemen. In theater workshops worden leerlingen aangezet om zichzelf te durven laten zien, op een open en eerlijke manier.

Theater maak je samen

Een workshop in theater verbindt en raakt. Samenwerken staat centraal. Er komt veel bij theater kijken: decor, kostuum, ruimte, tekst, expressie. Een scène is pas geslaagd als iedereen zijn steentje bijdraagt. De leerlingen worden onderdeel van een gezamenlijk verhaal. In de theateroefeningen leren ze ook om publiek te zijn en degene die op het toneel staat met respect en belangstelling tegemoet te treden. Uiteindelijk verwachten ze dat ook van die ander als ze zelf op het toneel staan.

Alles kan met onze activiteiten

Daarnaast is theater ook gewoon een heerlijke uitlaatklep! Leerlingen uit het primair onderwijs hebben uit zichzelf al een flinke dosis fantasie. Het is belangrijk dat deze verbeeldingskracht gevoed wordt. Een leerling kàn gewoon even een prop papier zijn die een stok wordt, of een droevige voetbal. De vrijheid om associatief en met verbeelding met elkaar te spelen, is voor de leerling erg waardevol. Alles kan en het kan altijd nog groter.

 • Direct contact

 • Waarom Grote Broer

  •    We werken op locatie in heel NL
  •   Voor één groep of hele school
  •   18 jaar ervaring in het PO
  •   Vernieuwend aanbod
  •   Kennismaken? Wij komen bij je langs!

  Meer informatie »

 • Klantbeoordelingen

  Grote Broer verzorgt workshops, dagprojecten en lessenseries. Onze workshops worden gemiddeld beoordeeld met een 8,5.