Workshop Tech-poster

Ook een interactieve poster maken met jouw leerlingen? Deze poster is net even iets anders! De leerlingen gaan namelijk een echte ‘tech-poster’ maken! Dit doen zij door gebruik te maken van allerlei verschillende materialen, zoals sensoren, led lampjes en nog veel meer interactieve materialen. De leerlingen gaan experimenteren en samenwerken tijdens deze workshop! 

Opbouw workshop Tech-poster

Allereerst geeft de workshopleider tijdens de workshop Tech-poster uitleg over hoe de leerlingen een stroomcircuit kunnen aanleggen. Ook zal de workshopleider een aantal voorbeelden laten zien van Highlowtech. Vervolgens gaan de leerlingen aan de slag met gave tekenmaterialen, kopertape en nog veel meer technische snufjes! Door uitdagende opdrachten op een laagdrempelige manier aan te bieden, maken ze kennis met techniek op het snijvlak van kunst.

Na de introductie van de Tech-poster en het experimenteren met allerlei materialen gaan de kinderen aan de slag. Per groepje of individueel maken de leerlingen een eigen stroomcircuit. Iedereen gaat actief aan de slag met het ontwerpen, tekenen en maken van een poster! Aan het eind heeft ieder groepje een gave interactieve poster gemaakt die zij aan elkaar kunnen presenteren!

Leerdoelen

  • Leerlingen leren over de verschillende vormen van interactiviteit.
  • Techniek wordt gecombineerd met beeld en typografie.
  • Leerlingen leren hoe stroomcircuits werken.
  • Leerlingen leren verschillende materialen te combineren tot een beeld.

Workshopkosten

  • Prijs per workshop: € 425,00 per dagdeel of € 540,00 voor beide dagdelen.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Wil je drie of meer workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.

Reis- en materiaalkosten

  • Reiskosten bedragen 25 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
  • Materiaalkosten bedragen 32,50 euro per ronde.

Benodigdheden

Een lokaal met voldoende tafels en stoelen, dat beschikt over een smart- of digibord. Er is voldoende wit A3-papier, tekenmateriaal, scharen, lijm en plakband nodig. 

Meer informatie aanvragen