Workshop Speellab met stroom

De workshop Speellab met stroom staat vooral voor ontdekken, uitvinden en ondernemen. Tijdens de workshop doen de leerlingen ervaring op. Dit doen ze met allerlei geleidende materialen en stroomcircuits. Waarom geleid iets stroom? En wat kan je ermee maken? Leerlingen ontdekken dat techniek niet alleen functioneel is, maar dat het ook creatief kan worden ingezet!

Opbouw workshop Speellab met stroom

De workshop Speellab met Stroom start allereerst met een uitleg over geleidende materialen en stroomcircuits. Samen met de leerlingen wordt er nagedacht over stroom. Want wat is een stroomcircuit precies? En hoe laat je een ledlampje branden? Hierna gaan de leerlingen echt aan de slag. Allerlei verschillende materialen, verschillende technieken en kunstvormen worden toegankelijk gemaakt tijdens Speellab met stroom. Leerlingen gaan ook hun eigen sculpturen maken met stroomgeleidende klei of werken met stroomgeleidende verf. Kunnen ze het ledlampje laten branden? Het gaat vooral om het ontdekken. Leerlingen mogen zoveel mogelijk zelf ervaren en experimenteren. Wanneer het moeilijk wordt dan kunnen ze ook bij hun buurman of buurvrouw meekijken. Natuurlijk staat de workshopleider ook altijd klaar om te helpen. De gemaakte kunstwerken worden aan het einde van Speellab met stroom aan elkaar gepresenteerd.

Leerdoelen

  • Leerlingen krijgen inzicht in de werking van stroomcircuits.
  • Leerlingen vergaren kennis over de (geleidende) eigenschappen van verschillende materialen.
  • Er wordt geleerd hoe techniek met kunst gecombineerd kan worden.

Workshopkosten

  • Prijs per workshop: € 425,00 per dagdeel of € 540,00 voor beide dagdelen.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Wil je drie of meer workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.

Reis- en materiaalkosten

  • Reiskosten bedragen 25 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
  • Materiaalkosten bedragen 32,50 euro per ronde.

Benodigdheden

Een lokaal met voldoende tafels en stoelen. In het lokaal is een smart- of digibord aanwezig. Verder regelt de school voldoende wit en/of gekleurd A4-papier, tekenmateriaal, scharen, plakband en lijm. 

Meer informatie aanvragen