Workshop Scrap met speelgoed

Zelf nieuw speelgoed bedenken. Een ontzettend leuke uitdaging! Maar wat als je nou van bestaand speelgoed weer nieuw speelgoed gaat maken? Misschien dat je dan eindelijk de trein, auto of pop van je dromen kan maken! Leerlingen gaan in de workshop Scrap met speelgoed zelf speelgoed ontwerpen, gemaakt van oud of kapot speelgoed. Een ware ontdekkingstocht rondom techniek, upcycling en duurzaamheid!

Opbouw workshop Scrap met speelgoed

De term duurzaamheid krijgt een nieuwe betekenis voor de leerlingen. Na een uitleg over scrap, duurzaamheid en upcycling mogen de leerlingen al het aanwezige oude speelgoed uit elkaar halen. Ze gaan hiervoor met scharen, zaagjes en schroevendraaiers aan de slag en kijken ondertussen hoe ze de materialen kunnen hergebruiken. Hierdoor ontdekken ze wat er nog allemaal gemaakt kan worden van knuffels, plastic autotootjes, lampjes, spelonderdelen, enzovoorts. Door ze weer nieuw speelgoed te laten ontwerpen van de verschillende onderdelen, gaan de leerlingen creatief en oplossingsgericht denken. Aan het eind van de workshop wordt al het nieuwe speelgoed aan elkaar gepresenteerd. Wat een creatievelingen!

Leerdoelen

  • Leerlingen leren van oude materialen iets nieuws te maken.
  • Kennis over het belang van hergebruik.
  • Leerlingen over het creëren van beeld vanuit materiaal.

Workshopkosten

  • Prijs per workshop: € 425,00 per dagdeel of € 540,00 voor beide dagdelen.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Wil je drie of meer workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.

Reis- en materiaalkosten

  • Reiskosten bedragen 25 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
  • Materiaalkosten bedragen 32,50 euro per ronde.

Benodigdheden

Een lokaal met voldoende tafels en stoelen. Er is een smart- of digibord aanwezig. Verder verzamelt de school gesorteerd schoon plastic afval, kleurpotloden, verf en kwasten. Leerlingen nemen zoveel mogelijk oud speelgoed mee. Het is belangrijk dat ze weten dat het speelgoed uit elkaar wordt gehaald en dat andere kinderen er ook mee aan de slag gaan.

Meer informatie aanvragen