Workshop Interactief landschap

Hoe ziet jouw stad van de toekomst eruit? In deze workshop Interactief landschap gaan leerlingen met allerlei verschillende afvalmaterialen een groot landschap maken en dat verrijken met elektronica. Hoe ziet hun toekomstige landschap eruit? Wat missen ze nu in bijvoorbeeld de stad? Naast het vormgeven van hun ideeën rondom de toekomst van de stad, gaan leerlingen zich ook verdiepen in de technieken rondom stroomcircuits. De uiteindelijke maquette licht het lokaal op als een duurzaam kunstwerk!

Opbouw workshop Interactief landschap

De workshop bestaat uit twee delen. Allereerst gaan de leerlingen werken aan hun landschap. Met elkaar bepalen ze wat ze gaan vormgeven. Willen ze een stad ontwerpen? Of juist een bos? Of misschien kiezen ze wel een gebouw! De leerlingen gaan aan de slag met upcycling, plastic afval wat ze hebben verzameld, om hun idee uit te beelden. Spelenderwijs raken de leerlingen zich bewust van afvalproducten en hoe je afval opnieuw kan gebruiken om iets waardevols te maken. Een enorm belangrijk onderwerp binnen het urgente thema duurzaamheid.

Vervolgens gaan de leerlingen de elektronica verwerken in hun kunstwerk. Er worden stroomcircuits aangelegd, verlichting geplaatst en ander geleidend materiaal gebruikt. Onder begeleiding van de workshopleider ontdekken de leerlingen hoe ze een technisch en interactief landschap maken. Zo krijgen ze inzicht in het gebruiken van stroomcircuits en leren ze hoe ze deze uiteindelijk kunnen toepassen.

Het resultaat is een prachtig landschap dat de klas doet oplichten! Een echte workshop voor de groepen 7 en 8!

De workshop kan ook worden verdeeld worden over twee workshops.

Leerdoelen

  • Leerlingen ontdekken hoe ze afvalmaterialen kunnen hergebruiken en van nieuwe waarde kunnen voorzien.
  • Leerlingen ontdekken hoe ze elektronica in kunst kunnen combineren. 
  • Leerlingen leren de basis over stroomcircuits en maken kennis met onconventionele stroomgeleidende materialen.
  • Leerlingen voelen het belang van overleg en samenwerking.

Workshopkosten

  • Prijs per workshop: € 425,00 per dagdeel of € 540,00 voor beide dagdelen.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Wil je drie of meer workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.

Reis- en materiaalkosten

  • Reiskosten bedragen 25 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
  • Materiaalkosten bedragen 32,50 euro per ronde.

Benodigdheden

Een lokaal met voldoende tafels en stoelen. Er is een smart- of digibord aanwezig. Verder regelt de school maximaal 3 vuilniszakken gesorteerd schoon plastic afval per klas, voldoende wit en/of A4-papier, tekenmateriaal, scharen, plakband en lijm.

Meer informatie aanvragen