Workshop Hydrauliek

Workshop Hydrauliek

Tijdens de workshop Hydrauliek maken leerlingen kennis met deze bijzondere techniek. Ze ontdekken hoe ze dit in een eigen ontwerp kunnen toepassen. De leerlingen kiezen voor een draak of vlinder en laten deze bewegen door druk uit te oefenen met vloeistof. De werking van hydrauliek wordt zo duidelijk, maar ook ontdekken de leerlingen de mogelijkheden van hydrauliek. Techniek en kunst worden gecombineerd, met een bijzonder resultaat!

Opbouw workshop Hydrauliek

Allereerst start de workshopleider met een uitleg van hydrauliek. Graafmachines en vliegtuigen maken vaak gebruik van hydraulische systemen. Maar wat is hydrauliek nu precies? Hoe werkt het? En wat zijn de mogelijkheden van hydrauliek? Na de introductie gaan de leerlingen vervolgens zelf aan de slag. Ze kiezen eerst tussen het maken van een vlinder of een draak. Met vooraf gesneden kartonnen onderdelen zetten de leerlingen hun ontwerp in elkaar. De leerlingen mogen ook de vlinder of draak zelf versieren, waarbij ze hun fantasie de vrije loop mogen laten gaan. Vervolgens worden de buisjes, slangetjes en vloeistoffen toegevoegd, zodat de draken en vlinders kunnen bewegen. Het eindresultaat? Een lokaal vol unieke en hydraulische draken en vlinders!

Leerdoelen

  • Leerlingen leren zelf een bewegend apparaat te maken.
  • Leerlingen krijgen inzicht in de werking van hydrauliek.
  • Er wordt verbinding gelegd tussen het maken van een kunstobject en hydrauliek.

Workshopkosten

  • Prijs per workshop: € 425,00 per dagdeel of € 540,00 voor beide dagdelen.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Wil je drie of meer workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.

Reis- en materiaalkosten

  • Reiskosten bedragen 25 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
  • Materiaalkosten bedragen 32,50 euro per ronde.

Benodigdheden

Een ruim lokaal met voldoende tafels en stoelen en een smart- of digibord. Verder is er tekenmateriaal, gekleurd papier, scharen, plakband, lijm en bekertjes (voor water) nodig.

Meer informatie aanvragen