Digitale MediaIn de workshops nieuwe media voor scholen worden innovatieve vormen aangereikt waarin kinderen zich uit kunnen drukken. Denk aan onder andere vloggen, stop motion, virtual reality, reisverhalen. Zo maken kinderen al vroeg in hun ontwikkeling kennis met deze technieken en leren ze de nieuwste technologieën te gebruiken. Doordat de leerlingen tijdens de activiteiten zelf maken en creëeren, ondervinden ze gaandeweg de werking van de gebruiksmaterialen. De leerlingen zoeken zelf uit wat er allemaal met de technieken kan en ontdekken spelenderwijs verschillende mogelijkheden. In de workshops op scholen wordt er artistiek met techniek omgegaan. Esthetiek en functionaliteit worden aan elkaar gekoppeld. Kinderen komen in aanraking met innovatie terwijl ze creatief bezig zijn.

Nieuwe media-workshops op school

In de activiteiten met nieuwe media worden veel verschillende uitingsvormen samengebonden. Niet alleen het vastleggen met een camera of een ander device is een aspect, in een filmpje moet ook gepresenteerd worden, een voice-over moet ingesproken worden, er wordt geacteerd. Krachten worden gebundeld. Het samenwerken van al deze factoren maakt de leerlingen gemotiveerd en nieuwsgierig. Iedereen krijgt een eigen verantwoordelijkheid en kan zijn eigen deel vormgeven. Hierdoor leren de leerlingen niet alleen het gebruik van de nieuwe techniek, ze leren zichzelf ook presenteren. Ze zoeken naar andere manieren om zichzelf uit te drukken. Er wordt gekeken naar verschillende vertelvormen. De workshopleiders bieden de leerlingen verschillende perspectieven en methodes aan.

Verslaggevers van de toekomst

In filmpjes of foto’s doe je al gauw verslag van iets. De maker wordt de verslaggever. De activiteiten in scholen nodigen de leerlingen uit om zich onderzoekend op te stellen. Ze worden uitgedaagd om vragen bij de dingen te stellen. En er antwoorden op te proberen vinden. Kinderen worden aangespoord om kritisch en reflectief naar de wereld te kijken. In de workshops in scholen wordt het gebruik van nieuwe media ook aan vragen over de toekomst gelinkt: wat is er allemaal nog mogelijk? Hoe zal de toekomst er uitzien? De kinderen van nu zijn de volwassenen van straks, dus het is belangrijk dat ze deskundig voorbereid zijn. In de workshops nieuwe media in scholen worden de leerlingen aangespoord om in elk geval de eerste stap te zetten.

 • Direct contact

 • Waarom Grote Broer

  •    We werken op locatie in heel NL
  •   Voor één groep of hele school
  •   18 jaar ervaring in het PO
  •   Vernieuwend aanbod
  •   Kennismaken? Wij komen bij je langs!

  Meer informatie »

 • Klantbeoordelingen

  Grote Broer verzorgt workshops, dagprojecten en lessenseries. Onze workshops worden gemiddeld beoordeeld met een 8,5.