Beeldende kunstIn beeldende workshops gaan leerlingen op school aan de slag met verschillende kunstvormen. Ze ontdekken de mogelijkheden van verschillende materialen, gebruiken hun fantasie in het ontwerpen van beelden, tekeningen en fotografie. Kinderen hebben een grote verbeeldingswereld. Het is belangrijk om deze te stimuleren en de mogelijkheden ver open te laten liggen. In beeldende kunst kunnen leerlingen zich in hun ruime fantasie uitleven. Er zijn nooit ideeën genoeg!

Beeldende workshops op school

In de activiteiten worden ze aangezet om zelf oplossingen voor problemen te vinden. Door uit te proberen en opnieuw te beginnen, leren de leerlingen hoe belangrijk een maakproces voor een kunstwerk is. Ze leren dat het niet erg is als iets mislukt, het kan zelfs heel veel opleveren! Ze onderzoeken zelf wat mogelijk is met het materiaal dat voor handen is. Zo maken ze hun eigen unieke werk en leren de materialen goed kennen. Dit draagt bij aan de zelfredzaamheid van de leerlingen. De workshopleiders helpen de leerlingen in hun zoektocht met handige technieken, gebruiksvoorwerpen en ideeën. Individueel of in groep werken de leerlingen aan het kunstwerk. In kunstworkshops leren de leerlingen hun gevoelens of gedachten uit te drukken in meer dan woorden of cijfers. Ze leren dat er meer mogelijkheden zijn dan één. Alles kan, want je hebt het zelf verzonnen!

Wat is mooi?

De beeldende workshops in scholen zoeken samen met de leerlingen naar wat mooi is. Ze stellen kunst in vraag. Wanneer is iets kunst? Wanneer is iets mooi? Kinderen zoeken naar hun eigen smaak en mening, want die is belangrijker in beeldende kunst dan wat juist of fout is. Leerlingen krijgen bestaande kunstwerken te zien. Ze bekijken sculpturen, schilderijen en installaties in verschillende stijlen uit de geschiedenis. Zo vinden ze hun eigen weg later sneller binnen de beeldende kunst.

De kunstenaar van de toekomst

In de beeldende workshops in scholen wordt kunst aan techniek gekoppeld. Met nieuwe technologieën kan er zo veel meer. De leerlingen gaan aan de slag met 3D-pennen of reactiebanen. De focus in de gebruiksmaterialen tijdens de activiteiten ligt op recycling. Zo wordt binnen de workshops naar de toekomst gekeken. De leerlingen leren de mogelijkheden van recyclen en hoe innovatieve technieken werken. Zo worden de kunstenaars van de toekomst nu al opgeleid. De leerlingen ondervinden hoe plezierig het maken van een eigen werk is en hoe immens groot een verbeeldingswereld kan zijn.

 • Direct contact

 • Waarom Grote Broer

  •    We werken op locatie in heel NL
  •   Voor één groep of hele school
  •   18 jaar ervaring in het PO
  •   Vernieuwend aanbod
  •   Kennismaken? Wij komen bij je langs!

  Meer informatie »

 • Klantbeoordelingen

  Grote Broer verzorgt workshops, dagprojecten en lessenseries. Onze workshops worden gemiddeld beoordeeld met een 8,5.