Theaterdag Opa en de Reismachine


Wil je met alle kinderen van de school samen een gave theatervoorstelling maken? Tijdens Theaterdag Opa en de Reismachine kan het! De Theaterdag start allereerst met theaterworkshops. Elke groep studeert een scène in uit het verhaal van Opa en de Reismachine. ’s Middags komen alle scènes van de groepen samen in de voorstelling.

Projectboek en voorbereidend materiaal

Al ruim van te voren begint het theaterdag Opa en de Reismachine. Je krijgt een digitaal projectboek en ook educatief materiaal. Omdat we je zo goed mogelijk willen voorbereiden. Denk hierbij ook aan het maken van leuke attributen en educatieve activiteiten. Het is erop gericht leerlingen voor te bereiden op de acts. Daarnaast kan de school de kinderen zelf nog gaan schminken.

Hoe ziet Theaterdag Opa en de Reismachine eruit?

Allereerst begint de dag met energieke theaterworkshops in de ochtend. De leerlingen leren hierin de basisbeginselen van theater. Vervolgens studeert elke groep een scène in. Elke scène speelt zich af in een ander land. Rusland, Italië, Kenia… alles komt voorbij! De leerlingen spelen hierin de kleinkinderen van Opa. De kleinkinderen zijn verspreid over de hele wereld.

De voorstelling op school

Tot slot vindt de voorstelling in de middag plaats. Hierin reist Opa samen met Reisbureau Fanja Fantasie en haar reismachine de hele wereld over. In elk land bezoekt Opa zijn kleinkinderen. Er gebeuren bovendien spannende taferelen. De workshopleiders zorgen ervoor dat alles op rolletjes loopt. Iedereen is welkom om de geweldige voorstelling te bekijken. Theaterdag Opa en de Reismachine is een groot feest! Als resultaat hebben de kinderen een geweldige voorstelling neergezet. Deze dag mag natuurlijk ook altijd gefilmd worden!

Materialen

Alle materialen voor de voorstelling worden door ons verzorgd. Denk hierbij aan het decor, een theatergordijn, een geluidsinstallatie en nog veel meer. Kortom: we ontzorgen je zoveel mogelijk!

 

Leerdoelen

 • Leerlingen leren de basisbeginselen van theater.
 • Leerlingen leren zich te presenteren en uiten op het podium.
 • Leerlingen verrijken hun expressieve vaardigheden.
 • Leerlingen leren zich te verplaatsen in een ander.

Materiaalkosten

Er zijn geen materiaalkosten.

Benodigdheden

Voor de Theaterdag is er per workshopleider een lokaal nodig. De leerlingen komen naar dat lokaal toe als hun groep aan de beurt is. Daarnaast is er een ruimte nodig voor de voorstelling. Een gymzaal is hiervoor geschikt. In het projectboek, dat je ruim van te voren kan downloaden, staat verder wat er geregeld moet worden.

Meer informatie aanvragen

 • Direct contact

 • Waarom Grote Broer

  •    We werken op locatie in heel NL
  •   Voor één groep of hele school
  •   18 jaar ervaring in het PO
  •   Vernieuwend aanbod
  •   Kennismaken? Wij komen bij je langs!

  Meer informatie »

 • Klantbeoordelingen

  Grote Broer verzorgt workshops, dagprojecten en lessenseries. Onze workshops worden gemiddeld beoordeeld met een 8,5.